Моля, оставете Вашия телефонен номер и ще се свържем с Вас в работно време

* Задължителни полета

Затвори

Поръчай позвъняване

Как да намерим схема на лаптоп

Може да използваме два начина:

- Отиваме в раздел СХЕМИ НА ЛАПТОПИ в магазина и там избираме модела на лаптопа (HP например) и преглеждаме наличните схеми за този производител. Отнема време и няма гаранция, че схемата е точно за вашия лаптоп. Например под дадена търговска марка (Compaq CQ61) може да има както Intel така и AMD базирани системи.

- Използваме търсачката на сайта и търсим по модела на дънната платка

Модела на платката е изписан обикновено с бели букви на самата платка и може да бъде разположен навсякъде: може да е лесно видим, може да е под лепенките и т.н. Повече информация за идентификация на платформата може да намерите във страницата на форума ни: (вход за регистрирани ) Идентификация на платформата 

Ето няколко примера за модели на платки. Нас ни интересува ограденото. Надписи от типа Vendor: NannStar, Made in China не носят информация.

Нека за пример сме открили, че модела на нашата платка е LA-3781P (виж.снимките). Набираме този номер (или част от него) в полето за търсене и натискаме бутона търси. Преглеждаме резултатите. В случая има само един резултат и това е нашата платка. Може да сравним номера на ревизиите на платката и предлаганата схема, но като правило разликата между ревизиите не е голяма. За дадения пример предлаганата схема е за Lenovo C460M. Ако нашия лаптоп е друг модел (даже друг производител) това не бива да ни смущава. За нас е важен модела на платката. Често еднакви платки се вграждат в лаптопи на различни производители. 

Оттука нататък може да поръчаме схемата по някой от начините описани в статията Как да пазаруваме.